TIRŠTA RYŽIŲ KOŠĖ SU VAISIAIS - Nr. 168

Maistingumas:
Baltymai3,93 g
Riebalai7,55 g
Angliavandeniai39,97 g
Energinė vertė243,59 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžių kruopos38,0038,00
*Virti ryžiai172,00172,00
Džiovintos slyvos13,009,00
Obuoliai25,0018,00
Razinos13,0013,00
*Sviestas (72%)10,0010,00
Išeiga:220/10 (230 g)
  • Į verdantį pasūdytą vandenį supilami perrinkti ir nuplauti ryžiai;
  • Prieš baigiant virti sudedamos išmirkytos be kauliukų slyvos, razinos, nuplauti ir skiltelėmis supjaustyti obuoliai;
  • Ryžių košė su vaisiais patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.