TIRŠTA AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ KOŠĖ SU DŽIOVINTAIS OBUOLIAIS - Nr. 171

Maistingumas:
Baltymai4,87 g
Riebalai9,58 g
Angliavandeniai29,15 g
Energinė vertė221,51 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Avižiniai dribsniai35,0035,00
Džiovinti obuoliai15,0015,00
*Sviestas (72%)10,0010,00
Išeiga:200/10 (210 g)
  • Džiovinti vaisiai nuplaunami šiltu vandeniu, supjaustomi ir dedami į verdantį pasūdytą vandenį;
  • Įberiama cukraus;
  • Užverdama, beriami avižiniai dribsniai ir verdama, kol išvirs;
  • Košė patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.