TIRŠTA RYŽIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU RAZINOMIS - Nr. 173.3

Maistingumas:
Baltymai5,74 g
Riebalai5,10 g
Angliavandeniai33,03 g
Energinė vertė201,04 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžių kruopos 29,0029,00
Past. pienas, 2,5proc. riebumo79,0079,00
Razinos10,0010,00
*Sviestas (A25 – N)4,004,00
Išeiga:150/4 (154 g)
  • Ryžiai perrenkami ir nuplaunami.
  • Razinos nuplaunamos šiltu vandeniu, suberiamos paruoštos kruopos ir verdama ant silpnos kaitros kol išvirs.
  • Košė verdama 30-40 min. 95-98ºC.
  • Patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.