TIRŠTA MANŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU RAZINOMIS - Nr. 174

Maistingumas:
Baltymai7,60 g
Riebalai10,36 g
Angliavandeniai39,93 g
Energinė vertė283,31 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Manų kruopos39,0039,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo111,00111,00
Razinos16,0016,00
*Sviestas (72%)10,0010,00
Išeiga:210/10 (220 g)
  • Į verdantį pasūdytą vandenį įberiama cukraus, sudedamos šiltu vandeniu nuplautos razinos;
  • Įberiamos manų kruopos ir verdama ant silpnos kaitros;
  • Košė patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.