ŠUTINTI RYŽIAI - Nr. 176.1

Maistingumas:
Baltymai2,88 g
Riebalai4,72 g
Angliavandeniai32,00 g
Energinė vertė186,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžių kruopos 42,0042,00
Vanduo87,0087,00
*Sviestas (A25 – N)5,005,00
Išeiga:120/5 (125 g)
  • Perrinkti ir perplauti ryžiai beriami įverdantį vandenį, įdedama sviesto ir verdama pamaišant kol kruopos sugeria vandenį.
  • Paskui sudedamas lu\ikęs sviestas, puodas uždengiamas ir baigiama virti ant silpnos ugnies95ºC.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.