BIRI RYŽIŲ KRUOPŲ KOŠĖ - Nr. 176.2

Maistingumas:
Baltymai4,87 g
Riebalai0,70 g
Angliavandeniai40,56 g
Energinė vertė188,03 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžių kruopos 71,0071,00
*Sviestas (A25 – N)5,005,00
Išeiga:200/5 (205 g)
  • Paruoštos kruopos beriamos į verdantį pasūdytą vandenį ant sipnos kaitros, kol išvirs.
  • Baigiant virti puodas uždengiamas.
  • Maišyti negalima.
  • Patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.