BIRI PERLINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU KIAULIENA - Nr. 177.3

Maistingumas:
Baltymai26,64 g
Riebalai25,20 g
Angliavandeniai56,31 g
Energinė vertė565,32 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis 45,0043,00
Perlinės kruopos45,0045,00
Ropiniai svogūnai12,0012,00
Morkos ( iki sausio 1d)15,0012,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 16,0012,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus5,005,00
Pomidorų padažas10,0010,00
Išeiga:200 g
  • Kiaulienos kumpis sumalamas stambiu sieteliu.
  • Mėsos faršas sudedamas į keptuvę ir apkepamas 180 laipsnių C-8 min.
  • Morkos, ropiniai svogūnai nuvalomi, supjaustomi šiaudeliais ir apkepame 180 laipsnių C -7 min.
  • Kruopas gerai nuplauname , išmirkome, suberiame į verdantį vandenį ir verdame 20 min.
  • Po to sudedamas apkeptas mėsos faršas, daržovės ir troškinama 15 min 95 laipsnių C kol suminkštės.
  • Pabaigoje sudedamas pakepintas pomidorų padažas.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.