MANŲ KRUOPŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIAIS OBUOLIAIS - Nr. 186

Maistingumas:
Baltymai7,97 g
Riebalai5,27 g
Angliavandeniai48,45 g
Energinė vertė273,13 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Manų kruopos42,0042,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo80,0080,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus2,002,00
Džiūvėsiai 3,003,00
Obuoliai 46,0032,00
Grietinė, 25% riebumo2,002,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/66,70
*Pusgaminio masė225,00225,00
* Padažas 40,0040,00
Abrikosai 41,7636,00
Vanduo7,207,20
Cukrus8,008,00
Išeiga:200/50 (250 g)
  • Tiršta kruopų košė. Kruopos beriamos į verdantį pasūdytą vandenį su pienu ir maišant 20 min. verdama ant silpnos kaitros, kol išvirs;
  • Tiršta košė, pusė normos, dedama ant riebalais (2g) išteptos ir džiūvėsiais pabarstytos skardos, paskui smulkiai supjaustyti obuoliai, be luobelės ir sėklų;
  • Vaisiai uždengami likusia koše;
  • Paviršius aptepamas kiaušinio grietinės mišiniu ir kepama;
  • Patiekiama su abrikosu padažu (sirupu).

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.