ŠVIEŽIŲ KOPŪSTŲ SALOTOS - Nr. 19

Maistingumas:
Baltymai1,39 g
Riebalai10,16 g
Angliavandeniai4,98 g
Energinė vertė116,95 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Baltagūžiai kopūstai115,0092,00
Citrinos rūgštis0,280,28
Vanduo15,0015,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
Išeiga:90/10 (100 g)
  • Nuvalyti ir nuplauti baltagūžiai kopūstai supjaustomi smulkiais šiaudeliais;
  • Įberiama druskos;
  • Įpilama citrinos rūgšties tirpalo ir kaitinama kol kopūstai sukris;
  • Paruošti kopūstai greitai atvėsinami;
  • Skaninama saulėgrąžų aliejumi.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.