RYŽIŲ KRUOPŲ PUDINGAS SU OBUOLIAIS - Nr. 190

Maistingumas:
Baltymai7,54 g
Riebalai12,11 g
Angliavandeniai52,45 g
Energinė vertė348,88 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžių kruopos57,0057,00
*Košės masė150,00150,00
Obuoliai 60,0042,00
Vištos kiaušiniai, II kat1/220,00
Cukrus 10,0010,00
Sviestas (72%)5,005,00
Džiūvėsiai3,003,00
*Pusgaminio masė225,00225,00
* Sviestas (72%)10,0010,00
Išeiga:200/10 (210 g)
  • Biri kruopų košė. Perrinkti, nuplauti ryžiai beriami į verdantį pasūdytą vandenį (1 kg kruopų 6 l vandens) ir verdamis ant silpnos kaitros;
  • Išvirus kruopos nukošiamos, nuplaunamos karštu vandeniu, paskaninamos sviestu ir baigiamos virti garuose krosnyje;
  • Į birią ryžių košę, atvėsintą iki 60-70º C temp., sudedami nuplauti, nulupti, supjaustyti obuoliai (be sėklidžių), kiaušinių tryniai, ištrinti su cukrumi, sviestas;
  • Viskas sumaišoma, sudedami išplakti kiaušinių baltymai;
  • Masė sudedama į išteptą sviestu ir pabarstytą džiūvėsiais skardą, kepama 10-15 min.;
  • Pudingas patiekiamas su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.