PERLINIŲ KRUOPŲ SU VARŠKE KOTLETAI IR MUŠTINĖLIAI - Nr. 192.1

Maistingumas:
Baltymai13,81 g
Riebalai10,60 g
Angliavandeniai30,37 g
Energinė vertė272,16 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Perlinės kruopos45,0045,00
Pasterizuotas pienas, 3,2 proc. riebumo30,0030,00
Varškė liesa40,0040,00
Vištos kiaušiniai, II kat1/58,00
Kvietiniai miltai I rūšies arba džiuvėsiai8,008,00
* Pusgaminio masė:222,00222,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus8,008,00
*Grietinė, 25 proc. riebumo20,0020,00
Išeiga:200/20 (220 g)
  • Išverdama tiršta perlinių kruopų košė (216).
  • Atvėsinama iki 60-70ºC ir pertrinama.
  • Sudedama pertrinta varškė, pilami išplakti kiaušiniai ir išmaišoma.
  • Iš masės daromi apvalūs muštinėliai arba pvalūs kotletai, kurie apvoliojami džiuvėsiais arba kvietiniais miltais ir kepami 8-10 min. aliejuje.
  • Kotletai ar muštinėliai patiekiami su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.