RYŽIŲ KRUOPŲ MUŠTINĖLIAI SU MORKOMIS - Nr. 192.3

Maistingumas:
Baltymai8,20 g
Riebalai12,20 g
Angliavandeniai37,22 g
Energinė vertė291,51 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžių kruopos44,0044,00
Pasterizuotas pienas 3,2%80,0080,00
Morkos ( iki sausio 1d)69,0055,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 73,0055,00
Vištos kiaušiniai1/410,00
Kvietiniai miltai I rūšies arba10,0010,00
malti džiuėsėliai10,0010,00
* Pusgaminio masė:261,00261,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus8,008,00
*Grietinė 30%20,0020,00
Išeiga:230/20 (250 g)
  • Išverdama tiršta ryžių košė su vandeniu ir pienu.
  • Nuvalytos ir nuplautos morkos supjaustomos šiaudeliais, iššutinamos ir sudedamos į košę.
  • Atvėsinama iki 60-70ºC, įmušami kiaušiniai.
  • Iš masės formuojami muštinėliai, apvoliojami miltuose arba maltuose džiūvėsėliuose ir kepami 8-15 min. 200ºC rafinuotame aliejuje.
  • Muštinėliai pateikiami su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.