GRIKIŲ KOŠĖS MUŠTINĖLIAI - Nr.192.4

Maistingumas:
Baltymai10,75 g
Riebalai13,13 g
Angliavandeniai34,88 g
Energinė vertė300,65 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Grikių kruopos53,0053,00
Pasterizuotas pienas, 3,2 proc., riebumo70,0070,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/410,00
Kvietiniai miltai, I rūšies arba džiuvėsiai10,0010,00
* Pusgaminio masė:222,00222,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus8,008,00
*Grietinė, 25 proc. riebumo20,0020,00
Išeiga:200/20 (220 g)
  • Išverdama tiršta grikių košė (158.1).
  • Atvėsinama iki 60-70ºC, įmušami kiaušiniai.
  • Iš masės daromi apvalūs muštinėliai, apvoliojami džiuvėsiais arba kvietiniais miltais ir kepami 8-10 min. aliejuje.
  • Muštinėliai patiekiami su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.