MANŲ KRUOPŲ KOTLETAI - Nr. 193
Maistingumas:Baltymai | 8,40 g |
Riebalai | 20,88 g |
Angliavandeniai | 35,85 g |
Energinė vertė | 364,87 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Manų kruopos | 39,00 | 39,00 |
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo | 55,00 | 55,00 |
Vištos kiaušiniai, Ikat. | 1/4 | 10,00 |
Kvietiniai miltai, I rūšies arba | 6,00 | 6,00 |
Džiūvėsiai | 6,00 | 6,00 |
*Pusgaminio masė | 165,00 | 165,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 8,00 | 8,00 |
*Grietinė, 25% riebumo | 20,00 | 20,00 |
*Padažas (447) arba | 50,00 | 50,00 |
Kvietiniai miltai, I rūšies | 2,26 | 2,00 |
Sviestas (72%) | 2,26 | 2,00 |
Grietinė, 25% riebumo | 22,50 | 22,00 |
Vanduo | 25,00 | 25,00 |
Svogūnai | 14,90 | 14,00 |
*Braškių uogienė | 30,00 | 30,00 |
*Sviestas (72%) | 10,00 | 10,00 |
Išeiga: Su sviestu Su grietine Su padažu Su uogiene | 150/10 (160 g) 150/20 (170 g) 150/50 (200 g) 150/30 (180 g) |
- Tiršta manų kruopų košė. Kruopos beriamos į pasūdytą verdantį vandenį su pienu ir nuolat maišant verdamos ant silpnos kaitros apie 20 min.;
- Atvėsinama iki 60-70º C temp., sudedami kiaušiniai ir išmaišoma;
- Iš masės formuojami apvalūs muštinėliai arba ovalūs kotletai, kurie apvoliojami miltais arba džiūvėsiais ir kepami aliejuje 8-10 min.;
- Manų kruopų muštinėliai arba kotletai patiekiami su sviestu, grietine, padažu ar uogiene.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.