VIRTI MAKARONAI SU VARŠKE - Nr. 199

Maistingumas:
Baltymai15,42 g
Riebalai7,64 g
Angliavandeniai36,01 g
Energinė vertė274,49 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Makaronai, aukšč. rūšies53,0053,00
Liesa varškė50,0050,00
Sviestas (72%)10,0010,00
Išeiga:200/10 (210 g)
  • Makaronai verdami pasūdytame vandenyje (1 kg makaronų 6 l vandens ir 50 g druskos ) 20-30 min., naminiai lakštiniai 20-25 min., vermišėliai 10-12 min,;
  • Nuoviras nupilamas, pusė sviesto, nurodytoje receptūroje, sudedamas į makaronus;
  • Varškė pertrinama, sumaišoma su virtais makaronais;
  • Patiekiant palaistoma sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.