ŽALIOSIOS SALOTOS SU POMIDORAIS - Nr. 2

Maistingumas:
Baltymai1,23 g
Riebalai10,25 g
Angliavandeniai2,96 g
Energinė vertė109,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Salotų lapai100,0072,00
Pomidorai30,0028,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
Išeiga:90/10 (100 g)
  • Pomidorai nuplaunami ir supjaustomi;
  • Nuvalyti ir nuplauti salotų lapai supjaustomi, sumaišomi su supjaustytais pomidorais ir paskaninama saulėgrąžų aliejumi;
  • Salotos gali būti paskaninamos svogūnų laiškais, atitinkamai padidinus patiekalo išeigą.
  • Troškinama 10-15 min.;

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.