VIRTI MAKARONAI SU DARŽOVĖMIS - Nr. 200

Maistingumas:
Baltymai7,08 g
Riebalai5,75 g
Angliavandeniai42,14 g
Energinė vertė248,53 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Makaronai, aukšč. rūšies53,0053,00
Morkos25,0025,00
Sviestas (72%)10,0010,00
Pomidorų tyrė10,0010,00
Konservuoti žali žirneliai15,0015,00
Šutintų daržovių masė:40,0040,00
Išeiga:190 g
  • Makaronai verdami pasūdytame vandenyje (1 kg makaronų 6 l vandens ir 50 g druskos ) 20-30 min., naminiai lakštiniai 20-25 min., vermišėliai 10-12 min.;
  • Nuoviras nupilamas;
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos, supjaustomos šiaudeliais ir šutinamos su sviestu;
  • Paskui įpilama pomidorų tyrės ir šutinama dar apie 5-7 min.;
  • Konservuoti žali žirneliai pašildomi savo sultyse;
  • Sultys nupilamos, o virti makaronai sumaišomi su pašildytais konservuotais žaliais žirneliais, šutintomis svieste morkomis ir pomidorų tyre.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.