VIRTI MAKARONAI SU DARŽOVĖMIS - Nr. 200.1

Maistingumas:
Baltymai6,26 g
Riebalai4,23 g
Angliavandeniai29,81 g
Energinė vertė182,33 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Makaronai53,0053,00
* Morkos25,0020,00
Sviestas (A25-N)5,005,00
Sviestas (A25-N)10,0010,00
Konservuoti žali žirneliai23,0015,00
*Šutintų daržovių masė40,0040,00
Išeiga:200/5 (205 g)
  • Makaronai verdami pasūdytame vandenyje (1 kg makronų 6 l vandens ir 50 g druskos) 20-30min., naminiai lakštiniai 20-25min. vermišeliai 10-12min.
  • Nupilamas nuoviras.
  • Morkos supjaustomos šiaudeliais ir šutinamos su sviestu.
  • Paskui įdedama pomidorų tyrės ir šutinama dar 5-7 min.
  • Konservuoti žali žirneliai pakaitinami savo sultyse.
  • Sultys nupilamos, o o virti makronai sumaišomi su šutintomis morkomis ir žirneliais.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.