APKEPTI MAKARONAI SU KIAUŠINIU - Nr. 201.1
Maistingumas:Baltymai | 11,29 g |
Riebalai | 12,05 g |
Angliavandeniai | 29,16 g |
Energinė vertė | 270,35 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Makaronai | 53,00 | 53,00 |
Vištos kiaušiniai, I kat. | 1 vnt | 40,00 |
Pasterizuotas pienas | 50,00 | 50,00 |
Sviestas (A25-N) | 2,00 | 2,00 |
* Pusgaminio masė | 245,00 | 245,00 |
* Sviestas (A25-N) | 5,00 | 5,00 |
Išeiga: | 225/5 (230 g) |
- Makaronai verdami pasūdytame vandenyje (1 kg makronų 6 l vandens ir 50 g druskos) 20-30min., naminiai lakštiniai 20-25min. vermišeliai 10-12min.
- Išvirti makaronai sumaišomi su puse sviesto kiekio, kuris nurodytas receptūroje.
- Kiaušiniai išplakami, pasūdomi, įpilama šalto pieno ir sumaišomi su makaronais.
- Masė sudedama į indą, išteptą sviestu (2g) ir kapama 10 min. kepimo krosnyje.
- Patiekiant apkepti makaronai palaistomi ištirpintu sviestu.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.