APKEPTI MAKARONAI SU SŪRIU - Nr. 202
Maistingumas:Baltymai | 9,08 g |
Riebalai | 13,11 g |
Angliavandeniai | 34,96 g |
Energinė vertė | 294,93 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Makaronai, aukšč. rūšies | 54,00 | 54,00 |
Rokiškio sūris | 15,00 | 14,00 |
Sviestas (72%) | 8,00 | 8,00 |
Pusgaminio masė: | 173,00 | 173,00 |
Sviestas (72%) | 5,00 | 5,00 |
Išeiga: | 155/5 (160 g) |
- Makaronai verdami pasūdytame vandenyje (1 kg makaronų 6 l vandens ir 50 g druskos ) 20-30 min., naminiai lakštiniai 20-25 min., vermišėliai 10-12 min;
- Išvirti makaronai sumaišomi su pusė sviesto kiekio, kuris nurodytas receptūroje, sudedami į išteptą sviestu (2g) skardą, pabarstomi tarkuotu fermentiniu sūriu, pašlakstomi ištirpintu sviestu ir kepami apie 20-25 min.kepimo krosnyje;
- Patiekiant apkepti makaronai palaistomi ištirpintu svistu.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.