APKEPTI MAKARONAI SU VARŠKE - Nr. 203

Maistingumas:
Baltymai18,71 g
Riebalai11,02 g
Angliavandeniai39,40 g
Energinė vertė277,67 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Makaronai, aukšč. rūšies54,0054,00
Varškė, liesa67,0067,00
Sviestas (72%)4,004,00
Vištos kiaušinis, II kat.1/67,00
Grietinė, 25 % riebumo3,003,00
Džiūvesėliai3,003,00
Pusgaminio masė210,00210,00
Sviestas (72%) arba10,0010,00
grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:
Su grietine
Su sviestu

180/20 (200 g)
180/10 (190 g)
  • Makaronai verdami pasūdytame vandenyje (1 kg makaronų 6 l vandens ir 50 g druskos ) 20-30 min., naminiai lakštiniai 20-25 min., vermišėliai 10-12 min.;
  • Nuoviras nupilamas;
  • Į pertrintą varškę įmušami kiaušiniai , pasūdoma;
  • Masė sumaišoma su makaronais ir sviestu;
  • Viskas sudedama į išteptą sviestu (4g) ir džiuvesėliais pabarstytą skardą;
  • Makaronų paviršius aptepamas kiaušinių bei grietinės mišiniu ir kepama apie 20-25 min.kepimo krosnyje;
  • Apkepti makaronai patiekiami su sviestu arba grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.