NAMINIAI LAKŠTINIAI - Nr. 205

Maistingumas:
Baltymai13,47 g
Riebalai3,54 g
Angliavandeniai53,59 g
Energinė vertė300,06 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies88,0088,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies(formavimui)6,006,00
Vištos kiaušiniai, II kat.3/525,00
Vanduo18,0018,00
Išeiga:
Virtų lakštinių išeiga

100 (100 g)
250 (250 g)
  • Į šaltą vandenį įmušami kiaušiniai, įberiama druskos, pilami miltai ir užminkoma tešla;
  • Tešla palaikoma 20-30 min., pakui iškočiojama 1,5-2 mm storio lakštu;
  • Iškočioti lakštai truputį džiovinami, apibarstomo miltais, sudedami vienas ant kito, pjaustomi juostelėmis , paskui šiaudeliais 3-4 mm pločio;
  • Naminiai lakštiniai dedami ant miltais pabarstytų stalų 10 mm storio sluoksniu ir džiovinami 2-3 valandas.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.