SKRYLIAI - Nr. 206

Maistingumas:
Baltymai9,45 g
Riebalai16,83 g
Angliavandeniai45,53 g
Energinė vertė371,32 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies65,0065,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies(formavimui)2,002,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/58,00
Vanduo25,0025,00
Tešlos masė:100,00100,00
*Sviesto ir grietinės padažas (317) 30,0030,00
Išeiga:150/30 (180 g)
  • Iš miltų, kiaušinių ir pasūdyto vandens užminkoma tešla ir paliekama 20 min. pridengta dubeniu ar servetėle, kad išbrinktų miltų baltymai;
  • Paskui iškočiojama 2-3 mm. storio lakštai, kurie supjaustomi 3x3 cm rombais;
  • Skryliai verdami pasūdytame vandenyje;
  • Patiekiami su sviesto ir grietinės padažu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.