LIETINIAI BLYNAI - Nr. 206.4

Maistingumas:
Baltymai10,54 g
Riebalai16,21 g
Angliavandeniai83,68 g
Energinė vertė502,34 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kvietiniai miltai, I rūšis75,0075,00
Past. Pienas, 2,5 proc. riebumo50,0050,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/410,00
Cukrus4,004,00
Aliejus3,003,00
Augalis aliejus10,0010,00
* Iškeptų lietinių masė180,00180,00
* Uogienė30,0030,00
Išeiga:
su uogiene

180/30 (210 g)
  • Miltai sumaišomi su druska ir cukrumi, įmušami kiaušiniai, palaipsniui supilamas vandens – pieno mišinys, ir išplakama grietinės tištumo masė.
  • Kepami lietiniai blynai.
  • Sulankstomi voko formos ir apkepami aliejuje iš abiejų pusių.
  • Patiekiami po 2vnt. porcijai, užpilti uogiene.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.