VIRTI KIAUŠINIAI - Nr. 208

Maistingumas:
Baltymai8,86 g
Riebalai7,02 g
Angliavandeniai0,56 g
Energinė vertė100,81 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištos kiaušiniai, II kat.2,0080,00
Išeiga:80 g
  • Kiaušiniai sudedami į šaltą pasūdytą vandenį (10 kiaušinių - 3 l vandens ir 40-50 g druskos);
  • 3-3,5 min. virti kiaušiniai būna skysti ir valgomi tik karšti. Jų baltymas nepilnai sukietėjęs, o trynys skystas;
  • 8-10 min. virtų kiaušinių būna kieti ir baltymas, ir trynys;
  • Išvirti kiaušiniai panardinami į šaltą vandenį (lengviau nulupti lukštą);
  • Vartojami karštiesiems ir šaltiesiems patiekalams.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.