VIRTI KIAUŠINIAI - Nr. 208.1

Maistingumas:
Baltymai9,14 g
Riebalai8,28 g
Angliavandeniai0,55 g
Energinė vertė113,31 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištos kiaušiniai2 vnt80,00
Išeiga:80 g
  • Kiaušiniai sudedami į verdantį pasūdytą vandenį (10 kiaušinių 3 l vandens ir 40-50 g druskos).
  • 3-3,5 min. virti kiaušiniai bus skysti ir valgoma tik karšti.Jų baltymas bus nepilnai sukietėjęs,o tyrnys-skystas.
  • 8-10 min. virti kiaušiniai bus kieti: ir baltymas, ir trynys.
  • Išvirti iš karto panardinami į šaltą vandenį (lengviau nulupti lukštą).
  • Kieti kiaušiniai vartojami ruošiant karštuosius ir šaltuosius patiekalus.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.