SALOTOS SU PEKINO KOPŪSTAIS, RAUDONAISIAIS SALDŽIAISIAIS - Nr. 21

Maistingumas:
Baltymai1,26 g
Riebalai10,16 g
Angliavandeniai5,81 g
Energinė vertė119,75 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pekino kopūstai75,0060,00
Raudonieji saldieji pipirai35,0026,00
Porai5,004,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
Citrinos rūgštis0,250,25
Išeiga:90/10 (100 g)
  • Pekino kopūstai, saldieji pipirai nuplaunami ir supjautomi šiaudeliais;
  • Porai supjaustomi griežinėliais;
  • Viskas sumaišoma su saulėgrąžų aliejumi ir citrinos rūgštimi.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.