KIAUŠINIENĖ SU SŪRIU - Nr. 211.1

Maistingumas:
Baltymai12,51 g
Riebalai19,51 g
Angliavandeniai4,28 g
Energinė vertė242,76 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištos kiaušiniai2 vnt80,00
Fermentinis sūris17,0015,00
Sviestas(A25-N)5,005,00
Išeiga:90 g
  • Keptuvėje ištirpdomas sviestas, išleidžiami kiaušiniai nepažeidžiant trynio paviršiaus, pabarstoma tarkuotu sūriu ir kepama orkaitėje 4 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.