GARUOSE VIRTAS OMLETAS - Nr. 214

Maistingumas:
Baltymai10,40 g
Riebalai13,48 g
Angliavandeniai3,05 g
Energinė vertė175,10 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištos kiaušiniai, II kat.2,0080,00
Sviestas (72%)3,003,00
Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo50,0050,00
Omleto mišinio masė:130,00130,00
Sviestas5,005,00
Išeiga:115/5 (120 g)
  • Į dubenėlį išleidžiami kiaušiniai;
  • Pasūdomi;
  • Supilamas pienas ir išplakama;
  • Išplakta masė pilama į išteptą sviestu (3 g) skardą ir verdama garuose apie 20-25 min.;
  • Patiekiant omletas palaistomas ištirpintu sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.