GARUOSE VIRTAS OMLETAS SU MĖSA - Nr. 215

Maistingumas:
Baltymai16,50 g
Riebalai15,46 g
Angliavandeniai3,17 g
Energinė vertė211,16 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištos kiaušiniai, II kat.2,0080,00
Sviestas (72%)3,003,00
Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo50,0050,00
Omleto mišinio masė:130,00130,00
Jautiena, II kat.65,0040,00
Virta jautiena30,0030,00
Sviestas5,005,00
Išeiga:145/5 (150 g)
  • Į dubenėlį išleidžiami kiaušiniai;
  • Pasūdomi;
  • Supilamas pienas ir išplakama;
  • Išverdama jautiena;
  • Virta jautiena sumalama du kartus per mėsmalę (sietelių akučių skersmuo 5 ir 3 mm) ir sumaišoma su omleto mišiniu;
  • Masė supilama į sviestu (3 g) pateptą skardą ir verdama garuose apie 30-35 min.;
  • Patiekiant omletas palaistomas ištirpintu sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.