GARUOSE VIRTAS KIAUŠINIŲ BALTYMŲ OMLETAS SU ŽIEDINIAIS KOPŪSTAIS - Nr. 218

Maistingumas:
Baltymai10,41 g
Riebalai9,07 g
Angliavandeniai3,91 g
Energinė vertė138,86 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištų kiaušiniai, II kat.1-3/475,00
Sviestas (72%)3,003,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo30,0030,00
Žiediniai kopūstai96,0050,00
Išeiga:150 g
  • Židininiai kopūstai nuplaunami, sulaužomi šakelėmis, išverdami;
  • Virti žiediniai kopūstai pasmulkinami ir sumaišomi su išplakta baltymų mase;
  • Masė pasūdoma ir supilama į sviestu (3 g) išteptą skardą;
  • Verdama garuose apie 20-25 min.;
  • Patiekiant galima palaistyti tirpintu sviestu atitinkamai padidinant patiekalo išeigą.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.