OMLETAS - Nr. 219

Maistingumas:
Baltymai10,60 g
Riebalai12,30 g
Angliavandeniai5,79 g
Energinė vertė176,29 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištų kiaušiniai, II kat.2,0080,00
Sviestas (72%)5,005,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo25,0025,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies6,006,00
Grietinė, 25 % riebumo10,0010,00
Išeiga:100 g
  • Į dubenėlį išleidžiami kiaušiniai, pasūdoma, supilamas pienas ir grietinė;
  • Išmaišoma;
  • Suberiami miltai ir dar kartą išmaišoma;
  • Masė pilama į įkaitintą keptuvę su sviestu (5 g) ir kepama kepimo krosnyje apie 5-8 min.;
  • Patiekiant patiekalą galima palaistyti tirpintu sviestu, atitinkamai padidinant patiekalo išeigą.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.