PEKINO KOPŪSTŲ SALOTOS SU ŠVIEŽIAIS AGURKAIS - Nr. 22.1

Maistingumas:
Baltymai1,02 g
Riebalai5,06 g
Angliavandeniai3,58 g
Energinė vertė42,87 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pekino kopūstai55,0028,00
Agurkai25,0023,00
Porai arba svogūnų laiškai6,005,00
Augalinis aliejus5,005,00
Išeiga:55/5 (60 g)
  • Nuplauti ir nuvalyti pekino kopūst lapai supjaustomi ir sumaišomi su supjaustytais agurkais, porais ar svogūnų laiškais.
  • Salotos paskaninamos aliejumi.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.