VARŠKĖ SU ŠVIEŽIAIS ARBA KONSERVUOTAIS VAISIAIS - Nr. 226

Maistingumas:
Baltymai16,37 g
Riebalai8,82 g
Angliavandeniai1,86 g
Energinė vertė152,28 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė, 9% riebumo100,00100,00
Švieži ar konservuoti vaisiai ar uogos25,0024,00
Išeiga:100/24 (124 g)
  • Pertrinta varškė dedama į lėkštutes su kauburėliu;
  • Viršus papuošiamas vaisių arba uogų skiltelėmis;
  • Varškė su konservuotais vaisiais: varškė užpilama vaisių kompoto sirupu ir papuošiama konservuotais vaisiais arba uogomis.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.