VARŠKĖ SU POMIDORAIS - Nr. 227

Maistingumas:
Baltymai21,00 g
Riebalai11,45 g
Angliavandeniai8,48 g
Energinė vertė220,95 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė, 9 % riebumo125,00125,00
Pomidorai102,00100,00
Išeiga:225 g
  • Varškė išmaišoma su druska, pipirais;
  • Pomidorai nuplaunami;
  • Sumaišoma su smulkiai supjaustytais šviežiais pomidorais ir visa pertrinama;
  • Patiekiama su duona, virtomis bulvėmis.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.