APKEPTI VARŠKĖČIAI - Nr. 229

Maistingumas:
Baltymai25,03 g
Riebalai17,30 g
Angliavandeniai19,17 g
Energinė vertė332,50 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė, 9 % riebumo150,00150,00
Manų kruopos11,0011,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies10,0010,00
Vištos kiaušiniai, II kat1/85,00
Vanilinas0,020,02
Pusgaminio masė:176,00176,00
Virtų varškėčių masė:155,00155,00
Grietinė, 25 % riebumo5,005,00
Rafinuotas saulėgražų aliejus2,002,00
Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:150/20 (170 g)
  • Į pertrintą varškę suberiamos manų kruopos;
  • Įmušami kiaušiniai, įberiama druska, vanilino tirpalas ir suminkoma tešla;
  • Iš tešlos formuojamas 50-60 mm skersmens ritinys, kuris supjaustomas skersai riekutėmis;
  • Jis apvoliojamos miltuose, daromi apvalūs 15 mm storio paplotėliai ir dedami į riebalais išteptą skardą;
  • Grietinė išmaišoma su likusiais miltais ir užtepama ant varškėčių paviršiaus;
  • Kepama kepimo krosnyje apie 25-30 min.
  • Porcija- 3 vnt. varškėčių;
  • Patiekiami su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.