APKEPTI VARŠKĖČIAI SU MORKOMIS - Nr. 230

Maistingumas:
Baltymai26,16 g
Riebalai17,33 g
Angliavandeniai27,41 g
Energinė vertė370,25 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė, 9 % riebumo150,00150,00
Morkos41,0033,00
Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo5,005,00
Manų kruopos15,0015,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies15,0015,00
Vištos kiaušiniai, II kat1/32,00
Pusgaminio masė224,00224,00
Grietinė, 25 % riebumo5,005,00
Rafinuotas saulėgražų aliejus2,002,00
Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:190/20 (210 g)
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos,susmulkinamos ir šutinamos vandenyje;
  • Baigiant šusti įpilama pieno, užverdama, beriamos manų kruopos ir maišant verdama apie 5-7 min.
  • Į atvėsintą masę sudedama pertrinta varškė, įmušami kiaušiniai, įberiama druska ir suminkoma tešla;
  • Iš tešlos formuojami varškėčiai, apvoliojami miltuose, sudedami į riebalais išteptą skardą;
  • Grietinė išmaišoma su likusiais miltais, užpilama ant varškėčių ir kepama kepimo krosnyje apie 25-30 min.
  • Porcija -3vnt. varškėčių;
  • Pateikiama su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.