APKEPTI VARŠKĖČIAI SU MORKOMIS - Nr. 230.1

Maistingumas:
Baltymai28,69 g
Riebalai26,45 g
Angliavandeniai19,27 g
Energinė vertė396,92 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė 9% rieb.150,00150,00
Morkos ( iki sausio 1d)41,0031,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 43,0031,00
Pasterizuotas pienas5,005,00
Manų kruopos15,0015,00
Vištos kiaušiniai1/312,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus2,002,00
Kvietiniai miltai15,0015,00
* Pusgaminio masė: 224,00224,00
Grietinė 20,0020,00
Išeiga:190/20 (210 g)
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos, susmulkinamos ir šutinamos vandenyje.
  • Baigiant įpilama pieno, užverdama, beriamos manų kruopos ir maišant verdama 5-7 min.
  • Į atvėsintą masę dedama pertrinta varškė, kiaušiniai, druska ir suminkoma tešla.
  • Iš tešlos formuojami varškėčiai (50-60 mm skersmens ritinys, kuris supjaustomas skersai riekutėmis).
  • Jos apvoliojamos miltuose, daromi apvalūs 15mm storio paplotėliai.
  • Kepama pagrindiniu būdu.
  • Baigiant kepti kepimo krosnyje 5 min. 200ºC
  • Porcija-3 varškėčiai.
  • Varškėčiai patiekiami su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.