VARŠKĖS SUKTINUKAI SU RAZINOMIS - Nr. 232

Maistingumas:
Baltymai22,02 g
Riebalai16,74 g
Angliavandeniai36,37 g
Energinė vertė384,22 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė, 9 % riebumo115,00115,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies16,0016,00
Vištos kiaušiniai, II kat1/410,00
Masė suktinukams140,00140,00
Įdaras:0,000,00
Razinos26,0026,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies10,0010,00
Pusgaminio masė:170,00170,00
Sviestas (72%)7,007,00
Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:150/20 (170 g)
  • Į pertrintą varškę supilami miltai, įmušami kiaušiniai, druska;
  • Viskas išmaišoma ir formuojama 5-7 mm storio paplotėliai;
  • Į paplotėlio vidų dedamos perrinktos, nuplautos ir miltais apdžiovintos razinos;
  • Jo kraštai sujungiami taip, kad razinos būtų paplotėlio viduje;
  • Paplotėliai apvoliojami miltuose, suteikima jiems cilindro formos;
  • Apkepami iš abiejų pusių svieste;
  • Baigiama kepti kepimo krosnyje apie 5-7 min.
  • Porcija sudaro 3 vnt. suktinukų;
  • Patiekiama su grietine

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.