VARŠKĖS APKEPAS - Nr. 233

Maistingumas:
Baltymai24,27 g
Riebalai17,58 g
Angliavandeniai12,51 g
Energinė vertė305,30 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė, 9 % riebumo150,00150,00
Vanilinas0,020,02
Manų kruopos10,0010,00
Vištos kiaušiniai, II kat1/410,00
Pusgaminio masė:176,00176,00
Grietinė, 25 % riebumo5,005,00
Rafinuotas saulėgražų aliejus2,002,00
Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:190/20 (210 g)
  • Į karštą vandenį, kuriame ištirpintas vanilinas, supilamos manų kruopos ir išverdamos;
  • Į pertrinta varškė išmaišoma su atšaldyta manų koše, kiaušiniais, cukrum ir druska;
  • Paruošta masė sudedama į riebalais išteptą skardą
  • Jos paviršius išliginamas, aptepamas grietine ir kepama kepimo krosnyje 20-30 min.;
  • Patiekiama su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.