VARŠKĖS APKEPAS - Nr. 233.1
Maistingumas:Baltymai | 25,57 g |
Riebalai | 16,51 g |
Angliavandeniai | 7,02 g |
Energinė vertė | 278,90 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Varškė, 9 proc. rieb. | 150,00 | 150,00 |
Manų kruopos | 10,00 | 10,00 |
Vištos kiaušiniai, II kat. | 1/4 | 10,00 |
Grietinė, 30 proc. riebumo | 5,00 | 5,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 3,00 | 3,00 |
*Pusgaminio masė | 176,00 | 176,00 |
* Padažas (464, 465, 466,) ar | 50,00 | 50,00 |
* Grietinė, 30 proc. riebumo | 20,00 | 20,00 |
Išeiga: | 190 g |
- Į pertrintą varškę beriamos manų kruopos, įmušami kiaušiniai, cukrus ir druska.
- Viskas išmaišoma.
- Paruošta varškė dedama į aliejumi pateptą skardą 30-40 mm storio sluoksniu.
- Jos paviršius išlyginamas, aptepama grietine.
- Kepama kepimo krosnyje 20-30 min. 180-200ºC
- Patiekiami su grietine ar padažu.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.