VARŠKĖS APKEPAS - Nr. 233.1

Maistingumas:
Baltymai25,57 g
Riebalai16,51 g
Angliavandeniai7,02 g
Energinė vertė278,90 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė, 9 proc. rieb.150,00150,00
Manų kruopos10,0010,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/410,00
Grietinė, 30 proc. riebumo5,005,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus3,003,00
*Pusgaminio masė176,00176,00
* Padažas (464, 465, 466,) ar50,0050,00
* Grietinė, 30 proc. riebumo20,0020,00
Išeiga:190 g
  • Į pertrintą varškę beriamos manų kruopos, įmušami kiaušiniai, cukrus ir druska.
  • Viskas išmaišoma.
  • Paruošta varškė dedama į aliejumi pateptą skardą 30-40 mm storio sluoksniu.
  • Jos paviršius išlyginamas, aptepama grietine.
  • Kepama kepimo krosnyje 20-30 min. 180-200ºC
  • Patiekiami su grietine ar padažu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.