VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS - Nr. 234

Maistingumas:
Baltymai18,01 g
Riebalai13,06 g
Angliavandeniai15,89 g
Energinė vertė253,14 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė, 9 % riebumo100,00100,00
Morkos44,0035,00
Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo30,0030,00
Manų kruopos12,0012,00
Vištos kiaušiniai, II kat1/66,60
Sviestas (72%)2,002,00
Vanilinas0,020,02
Pusgaminio masė:176,00176,00
Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:200/20 (220 g)
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos, supjaustomos šiaudeliais, šutinamos piene, atvėsinamos;
  • Į morkų masę sudedama pertrinta varškė, įmušami kiaušiniai, beriamos manų kruopos, vanilinas, druska;
  • Viskas išmaišoma;
  • Paruošta varškės ir morkų masė dedama į sviestu (2g) išteptą skardą 30-40 mm storio sluoksniu;
  • Jos paviršius išlyginamas, aptepamas kiaušiniu;
  • Verdama garuose apie 20-30 min.;
  • Varškės ir morkų apkepas patiekiamas su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.