APKEPTAS VARŠKĖS PUDINGAS - Nr. 235.1

Maistingumas:
Baltymai29,35 g
Riebalai18,32 g
Angliavandeniai21,17 g
Energinė vertė366,62 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė, 9 proc. rieb.150,00150,00
Manų kruopos15,0015,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/410,00
Razinos 10,0010,00
Džiuvėsiai5,005,00
Grietinė, 30 proc. riebumo5,005,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus3,003,00
* Padažas (438, 439, 465,) ar50,0050,00
* Grietinė, 30 proc. riebumo20,0020,00
Išeiga:190 g
  • Į pertrintą varškę sudedamos manų kruopos, įmušami kiaušinių tryniai, perrinktos, nuplautos ir išdžiovintos razinos.
  • Masė pasūdoma.
  • Masė išmaišoma ir supilama išplakti kiaušinių baltymai.
  • Paruošta varškės masė dedama į aliejumi pateptą, džiuvėsiais pabarstytą skardą.
  • Jos paviršius išlyginamas, aptepama grietine.
  • Kepama kepimo krosnyje 25-30 min. 180-200ºC
  • Patiekiami su grietine ar padažu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.