GARUOSE VIRTAS VARŠKĖS PUDINGAS - Nr. 236

Maistingumas:
Baltymai29,16 g
Riebalai18,31 g
Angliavandeniai28,43 g
Energinė vertė395,14 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė, 9 % riebumo170,00170,00
Vanilinas0,020,02
Manų kruopos15,0015,00
Vištos kiaušiniai, II kat1/220,00
Sviestas (72%)2,002,00
Razinos20,4020,00
Pusgaminio masė:222,00222,00
Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:150/20 (170 g)
  • Varškė pertrinama , supilamos manų kruopos, išmaišyti kiaušinių tryniai, perrinktos, nuplautos ir apdžiovintos razinos, vanilinas, druska;
  • Viskas išmaišoma;
  • Supilami išplakti kiaušinių baltymai ir dar kartą iš lėto išmaišoma;
  • Masė sudedama į sviestu ( 2g) išteptą skardą ir verdama garuose apie 20-30 min .;
  • Varškės pudingas patiekiamas su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.