APKEPTAS VARŠKĖS PUDINGAS SU RYŽIAIS - Nr. 237

Maistingumas:
Baltymai27,41 g
Riebalai19,36 g
Angliavandeniai29,66 g
Energinė vertė402,58 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė, 9 % riebumo160,00160,00
Cukrus5,005,00
Ryžių kruopos29,0029,00
Vištos kiaušiniai, II kat1/312,00
Sviestas (72%)5,005,00
Grietinė, 25 % riebumo5,005,00
Pusgaminio masė:235,00235,00
Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:200/20 (220 g)
  • Varškė pertrinama, supilami kiaušinių tryniai, ištrinti su cukrumi, apvirti ir atvėsinti ryžiai, sviestas, įpilama druskos tirpalo;
  • Masė gerai išmaišoma;
  • Supilami išplakti baltymai ir dar kartą išmaišoma;
  • Masė sudedama į sviestu (5g) išteptą skardą;
  • Paviršius išlyginamas ir aptepamas grietine;
  • Kepama kepimo krosnyje apie 25-35 min.
  • Apkeptas varškės pudingas patiekiamas su grietine

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.