APKEPTAS VARŠKĖS PUDINGAS SU RYŽIAIS - Nr. 237.1

Maistingumas:
Baltymai29,72 g
Riebalai20,96 g
Angliavandeniai22,78 g
Energinė vertė398,37 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė, 9 proc. rieb.160,00160,00
Pienas 2,5 proc. riebumo50,0050,00
Ryžių kruopos29,0029,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/312,00
Cukrus 5,005,00
Sviestas (A25-N)5,005,00
Grietinė, 30 proc. riebumo5,005,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus3,003,00
*Pusgaminio masė:235,00235,00
* Padažas (438, 439, 465,) ar50,0050,00
* Grietinė, 30 proc. riebumo20,0020,00
Išeiga:200 g
  • Į pertrinta varškę sudedami kiaušinių tryniai ištrinti su cukrumi, apvirti ir atvėsinti ryžiai, sviestas įpilama druskos tirpalo.
  • Masė išmaišoma ir supilama išplakti kiaušinių baltymai.
  • Paruošta varškės masė dedama į aliejumi pateptą skardą.
  • Jos paviršius išlyginamas, aptepama grietine.
  • Kepama kepimo krosnyje 25-35 min. 180-200ºC
  • Patiekiami su grietine ar padažu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.