VARŠKĖS SUFLĖ - Nr. 238
Maistingumas:Baltymai | 27,24 g |
Riebalai | 20,10 g |
Angliavandeniai | 19,68 g |
Energinė vertė | 368,58 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Varškė, 9 % riebumo | 150,00 | 150,00 |
Cukrus | 5,00 | 5,00 |
Vištos kiaušiniai, II kat | 1/4 | 10,00 |
Sviestas (72%) | 2,00 | 2,00 |
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies | 15,00 | 15,00 |
Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo | 30,00 | 30,00 |
Pusgaminio masė: | 230,00 | 230,00 |
Grietinė, 25 % riebumo | 20,00 | 20,00 |
Išeiga: | 200/20 (220 g) |
- Varškė pertrinama ir sumaišoma su grietine;
- Įmušami kiaušinių tryniai, ištrinti su cukrumi, suberiami miltai, supilamas pienas, druskos tirpalas;
- Varškės masė iš lėto išmaišoma;
- Išplakami baltymai ir dalimis supilami į varškės masę;
- Masė dedama į sviestu (2g) išteptą skardą 30-40 mm sluoksniu ir verdama garuose apie 35-45 min.
- Varškės suflė patiekiama su grietine
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.