APKEPTAS VARŠKĖS PUDINGAS - Nr. 240

Maistingumas:
Baltymai28,45 g
Riebalai20,23 g
Angliavandeniai27,81 g
Energinė vertė407,12 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė, 9 % riebumo160,00160,00
Pienas 2,5 % riebumo50,0050,00
Manų kruopos15,0015,00
Vištos kiaušiniai, II kat1/410,00
Razinos10,0010,00
Džiuvėsėliai5,005,00
Grietinė, 25 % riebumo5,005,00
Rafinuotas saulėgražų aliejus3,003,00
Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:190/20 (210 g)
  • Į karštą vandens pieno mišinį, supilamos manų kruopos ir išverdamos;
  • Varškė pertrinama, įmušami kiaušinio tryniai, atšaldyta manų košė, perrinktos ir nuplautos ir apdžiovintos razinos;
  • Masė pasūdoma, gerai išmaišoma, supilami išplakti kiaušinių baltymai;
  • Sudedama į alieju išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą;
  • Pudingo paviršius išlyginamas, ištepamas sviestu ir kepama kepimo krosnyje 25-30 min.;
  • Varškės pudingas patiekiamas su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.