VARŠKĖS APKEPAS SU MAKARONAIS - Nr. 241

Maistingumas:
Baltymai22,17 g
Riebalai18,19 g
Angliavandeniai30,33 g
Energinė vertė373,71 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Varškė, 9 % riebumo120,00120,00
Pienas 2,5 % riebumo40,0040,00
Makaronai, aukšč. rūšies20,0020,00
Vištos kiaušiniai, II kat1/67,00
Sviestas3,003,00
Cukrus10,0010,00
Grietinė, 25 % riebumo3,003,00
Džiuvesėliai3,003,00
Rafinuotas saulėgražų aliejus3,003,00
Pusgaminio masė:240,00240,00
Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:200/20 (220 g)
  • Makaronai verdami pasūdytame vandenyje;
  • Nuoviras nupilamas;
  • Varškė pertrinama su pienu įmušami kiaušiniai, beriamas cukrus, druska;
  • Masė išmaišoma kartu su makaronais ir sviestu;
  • Paruošta varškė dedama į saulėgrąžų aliejumi (3g) išteptą ir džiūvėsėliais išteptą skardą;
  • Paviršius išlyginamas, aptepama kiaušinio ir grietinės mišiniu;
  • Kepama kepimo krosnyje apie 20-25 min. 180-200o C;
  • Varškės apkepas su makaronais patiekiamas su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.