VARŠKĖS APKEPAS SU MAKARONAIS - Nr. 241.1

Maistingumas:
Baltymai24,50 g
Riebalai16,44 g
Angliavandeniai28,12 g
Energinė vertė359,42 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Makaronai I rūšies20,0020,00
Varškė, 9 proc. rieb.120,00120,00
Pienas 2,5 proc. riebumo40,0040,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/67,00
Sviestas3,003,00
Cukrus10,0010,00
Grietinė, 30 proc. riebumo3,003,00
Džiuvėsiai3,003,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus3,003,00
* Grietinė, 30 proc. riebumo20,0020,00
Išeiga:200/20 (220 g)
  • Makaronai verdami pasūdytame vandenyje.
  • Nuoviras nupilamas.
  • Į pertrintą varškę su pienu dedami kiaušiniai cukrus ir druska.
  • Paskui maišoma su makaronais ir svietu.
  • Paruošta varškės dedama į aliejumi pateptą ir džiuvėsiais pabarstytą skardą.
  • Paviršius išlyginamas, aptepama kiaušinių grietinės mišiniu.
  • Kepama kepimo krosnyje 20-25 min. 180-200ºC
  • Patiekiami su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.